Papa Churros: de beste churros in de stad

Papa Churros

 

De churros zijn het wachten meer dan waard. Deze gefrituurde deegballetjes met een verslavend laagje kaneelsuiker worden vaak vergeleken met Franse crêpes, en met reden. Het dunne laagje beslag zit rond een hoopje knapperige suiker en kaneelvulling. De plaatselijke churroverkopers perfectioneren deze klassieke straatsnack al honderden jaren, en je vindt ze op elke hoek in Andalusië. De lokale bevolking combineert ze graag met een warme kop chai of café con leche, maar we raden ook aan om je churro af te maken met een flinke scheut chocoladesaus (of dulce de leche). Een klein bord churros kost al €1 (€1,20) en een groot bord meer dan €3 (€3,40). Je kunt overal in Granada churros vinden, maar we raden je aan onze favoriete verkoper te bezoeken: Papa Churros. Dit informele familiebedrijf serveert al sinds 1981 de beste churros uit de regio. Hun geheime ingrediënt is hun speciale mengsel van masa harina, dat het deeg zijn unieke elasticiteit en bladerige textuur geeft als het eenmaal knapperig gebakken is. Wij vinden het heerlijk om een zak gevuld met gloeiend hete zakken mee naar huis te nemen, klaar om de hele dag van te genieten – wachten is niet nodig!

Ga zitten voor een zak churro's

Overal in de stad vind je kraampjes met verse churros met beleg, maar enkele van de beste churrerías bevinden zich in en rond de Antiguo Barrio. Kom in de stemming door te stoppen bij de Puerta del Oro, een van de oudste poorten van de stad. Deze voormalige controlepost is omgebouwd tot het Museo del Chocolatería, dat een schat aan kunstvoorwerpen met chocoladethema's herbergt, waaronder een chocoladefontein, in chocolade gedoopte sinaasappels en natuurlijk churros met verschillende toppings, zoals dulce de leche en chocoladesaus. U vindt er ook churros met fruit- of notencrème (zoete room) en diverse salsa's. Je bent in goede handen bij een lokale churro con leche expert, zoals Gabriel. Hij gebruikt de meest verse ingrediënten, waaronder biologische, lokale geitenmelk, en biedt een verscheidenheid aan toppings, zodat u uw favoriete churro combo kunt samenstellen.

Probeer een churro met chocoladesaus

De beste manier om van een hele zak churros te genieten is ze te combineren met een pot warme chocoladesaus. Kies uit verschillende Mexicaanse, Venezolaanse en Colombiaanse merken, zoals Cacao Barry, waarvan de oprichter uit Venezuela komt. Als je tijd hebt, koel de saus dan eerst een uur in de vriezer om de chocoladesmaak te intensiveren. Of probeer je eigen chocoladesaus te maken met een paar ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt. Voeg wat verse amandelschijfjes, kaneel en kardemom toe, en gebruik het als een warme dip voor je churros